Verslag tocht 28 juni – 1 juli 2023

Woensdag en donderdag hadden we een paar prachtige dagen. Windje in de rug, droog, mooi asfalt. We skeelerden fluitend naar onze bestemming. Donderdagavond hebben we vanuit Sneek, met de bekende elfstedenbrug op de achtergrond, een live (teams) meeting gehad met een aantal bewoners van ’t Slot. Het interactieve van deze tocht was voor ons nieuw, heel leuk en we konden wat vragen van bewoners live beantwoorden. Vrijdagochtend vanuit Sneek vertrokken, richting molen de Kaai in Sloten. Dat begon makkelijk en we vertoefden heerlijk met koffie en gebak op ons gemak even bij de molen, waar we uitleg kregen over de molen met een stuk historie daarvan. En natuurlijk werd ons de sleutel overhandigd. Om een uur of 10 vertrokken we weer bij de molen richting Harderwijk, voor onze laatste overnachting. Maar toen kwam de wind. En slecht asfalt. En steentjes. Vele kilometers langs het ijsselmeer, we hadden dit ééntonig stuk wel gezien in de voorbereiding maar de tegenwind, het asfalt en de stenen waren een verrassing. Na stug doorzetten konden we lekker eten in Urk en weer door, nog zo’n saai taai stuk en bij Lelystad linksaf richting Harderwijk. We dachten daar wind mee te verkrijgen maar dat viel tegen. En natuurlijk ook precies op zo’n dag een omleiding. Moe maar voldaan arriveerden we laat in de middag, na 117 km. en flink uitgeput, bij hotel Marktzicht in Harderwijk. Na het eten bij een biertje waren we de tegenwind en het slechte asfalt snel weer vergeten en met focus op de volgende dag maar eens buienradar bekeken. REGEN. Vanaf 08:00 uur zaterdagochtend. We grapten nog dat we nu maar meteen zouden moeten vertrekken, het was donker maar wel mooi weer, echter dat kon natuurlijk niet. Dus eerst even slapen en dan maar hopen dat het mee valt de volgende ochtend.

Zaterdagochtend 07:00 uur ontbijt. Alles inpakken, klaarmaken, voorbereiden, skeelers aan en gaan. Vóór 08:00 uur, in wat druilerige regen, vertrek richting Gameren. Nat wegdek, het had al eerder flink geregend blijkbaar. Met zeer matige snelheid vanwege het gladde asfalt maken we de kilometers. Een flinke klim bij Amerongen brengt ons tot 69 meter hoogte (een berg voor Hollandse begrippen). Gezien de tijd kan iedereen aangeven wat voor pannekoek die wil, dan bestelt Nico die bij het pannenkoekenhuis in Elst (nabij Amerongen). Daar snel een pannenkoek naar binnen gewerkt en weer door. Inmiddels enkele flinke regenbuien achter de rug met nog flink wat regenbuien te gaan. Via de pont naar Ingen en weer verder, door wind en regen. Halverwege de middag werd het droger en uiteindelijk konden we net na 16:00 vanuit de dijk bij Zaltbommel de Gamerse toren zien. Nog even doorzetten en wat later dan gepland arriveerden we bij ’t Slot, MET sleutel, waar we enorm mooi onthaald werden door de vele aanwezigen. Prachtig, na ruim 420 kilometer skeeleren.

Tijdens het interview hebben we onze skeelers al uitgedaan, dat was een lekker gevoel. We hebben het totaalbedrag van onze sponsoren bekend gemaakt en daarna het moment, de sleutel en ’t Slot. Gelukkig pastte de sleutel precies en met hulp van een bewoner en een skeeleraar, met een krachtige draai, een knal en rondvliegende confettie werd de toegang naar het nieuwe terras geopend. Een prachtig moment, mogelijk gemaakt door alle sponsoren, donateurs, vrijwilligers en aanwezigen, waarvoor wij hen zeer erkentelijk zijn.

Na de opening hebben we met hulp van veilmeester Anton Kuyntjes, die de hele middag verslag uit had gebracht, een veiling gehouden. Leuke items werden geveild en er werd flink geboden, heel leuk om te doen en ook vermakelijk voor de bewoners.

Al met al een prachtige tocht gehad, met een makkelijk begin maar een intensief einde, totaal 102 + 101 + 117 + 106 = 426 km. geskeelerd. Maar we hebben het niet voor niets gedaan.

Vrijdagavond hebben wij als club tijdens het avondeten overleg gehad over de financiën (in Harderwijk waar we onze laatste overnachting hadden) en we bedachten, omdat het al zo’n tocht met veel symboliek was, dat het leuk zou zijn als het lukt om iets met ons team-getal 150 te doen. We zaten al dicht bij een bedrag waarmee dat zou kunnen. In het karakter van 150. Iets met twee maal 150, immers voor skeeleren heb je twee benen met 150 erop nodig. Met alle donaties, verdubbelingen, de statiegeld aktie, de verkoop van sportkleding en een reserve uit het verleden zouden we 21.501,50 moeten kunnen halen. Deze cijfers en tekens hebben we uit laten printen voor de bekendmaking de volgende dag, waarbij de skeeleraars op rij 1 voor 1 hun a4tje zouden omdraaien. Het lukte allemaal en dat werd een mooi moment in Gameren.

Daarnaast heeft de veiling 1.345 euro opgebracht.

De activiteitenmiddag bij ’t Slot met alle verkoopakties heeft 3.950 euro opgeleverd.

Totaal maakt dat aan geld wat beschikbaar is voor de beleeftuin het mooie bedrag van 26.796,50 euro, waarvoor wij alle donateurs en sponsoren zeer erkentelijk zijn, BEDANKT ! En er komt waarschijnlijk nog wat bij, want er waren enkele emmers met bloemen over en die worden nog verkocht bij de entree naast de receptie in ’t Slot.

En last but not least: de komende 3 maanden (juli, augustus, september 2023) loopt er nog een statiegeld aktie bij de Coop in Nedehemert, waarbij al het gedoneerde statiegeld door de coop verdubbeld wordt (binnen hun reglement uiteraard).

Op youtube kan de livestream bekeken worden die tijdens de laatste uurtjes en de binnenkomst is vastgelegd met verslaggever Bas Noorloos: https://youtu.be/la1R5qeQBCk

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *