400 km skeelertocht van ’t-Slot via Sloten weer naar ’t Slot

Na een bergachtige skeelertocht in 2022 is het plan voor 2023 een wat vlakkere tocht. We hopen te vertrekken op 28 juni voor een vierdaagse skeelertocht door ons platte Holland. Deze tocht wordt totaal ongeveer 400 kilometer en heeft als doel geld in te zamelen voor een beleeftuin in zorgcentrum ’t-Slot in Gameren.

Het skeeler-doel is om ongeveer halverwege de tocht, in Sloten, de sleutel op te halen voor opening en ontsluiting van een deel van de beleeftuin. Niet zomaar een sleutel, nee, een speciaal voor ’t-Slot handgemaakte metalen sleutel. Met een bijzonder verhaal, maar dat… onthullen we later…

De sleutel ligt als het goed is klaar in Sloten bij een molen met de naam “de KAAI”. Kaai is Fries voor sleutel. Sloten ligt in Friesland bij het Slotermeer en enkele van de 11 bekende steden als Bolsward, Sneek, Joure of Lemmer zouden zomaar op de route kunnen liggen.

Het wordt dit jaar een interactieve tocht met de bewoners, bezoekers en medewerkers van ’t-Slot in Gameren. Zo krijgen wij aldaar op onze vertrekdag om 07:30 uur eerst een ontbijt aangeboden om vervolgens uitgezwaaid te worden door de vroege vogels die al wakker zijn. Ontbijten, skeelers aan, onszelf moed in laten spreken en dan vertrek richting Friesland, via Amsterdam en de afsluitdijk. Tijdens de tocht zullen we regelmatig via beeld en geluid contact houden met onze volgers en met bewoners en bezoekers van ’t-Slot. Af en toe een video delen, indien mogelijk een korte live uitzending van de aankomst bij molen de KAAI, of soms een interview met een deelnemer aan de tocht. Te volgen via multimedia en geprojecteerd op het grote scherm in de gezamenlijke ruimte van ’t-Slot in Gameren. Een leuk verzetje voor bewoners en bezoekers.

Zaterdag 1 juli 2023 zijn de laatste kilometers vanaf 14:00 uur live te volgen op een groot scherm bij ’t-Slot in Gameren, alwaar die dag ook allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd door medewerkers van ’t-Slot.

We hopen op 1 juli 2023 omstreeks 16:00 uur met sleutel en al op dit evenement te arriveren en nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken of onze sleutel past in ’t-Slot.

Tot ziens op zaterdag 1 juli 2023, Ridderhof 1, Gameren.

Steun ons en doneer voor de beleeftuin via onderstaande QR-code. U kunt deze QR-code scannen met de foto-app van uw telefoon óf op de QR-code klikken. Wilt u ook een persoonlijke boodschap meegeven, of een faktuur van uw donatie? Klik dan hier.


De tocht van ’t-Slot in Gameren naar de Sleutel in Sloten:

De route naar de sleutel voor ’t-Slot

De tocht van de Sleutel in Sloten naar ’t-Slot in Gameren:

de route van de sleutel naar ’t-Slot

Google-street-view van molen de Sleutel in Sloten (molen de Kaai):

google streetview plaatje van molen de Kaai waar de sleutel vermoedelijk ligt
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Volg ons op facebook

https://www.facebook.com/IndeSlagvan150skeeleren

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Artikel Bommelerwaardgids

Vandaag staat er weer een leuk artikel in de Bommelerwaardgids. Doneren voor De Gasthof ? Klik hier.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

TienenTocht voor De Gasthof

Stichting “In de Slag van 150” bestaat dit jaar 10 jaar en daarom organiseren wij de “TienenTocht”. Een tocht van 4 dagen ongeveer 10×10=100km per dag, totaal ruim 400 kilometer. We starten woensdagochtend 3 juli vanuit Tienen (België). We skeeleren onder andere via Tiengemeten en Tienhoven. Zaterdag 6 juli omstreeks 16:00 uur hopen we te arriveren op de finishlijn van het NK-skeelermarathon evenement in Poederoijen (Karel van Gelreweg).

Het goede doel voor 2024 waar we onze tocht voor gaan skeeleren is een creatieve ruimte voor Inloophuis De Gasthof in Bruchem. De Gasthof biedt al jaren een warm welkom aan mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, sociaal contact of ondersteuning tijdens moeilijke perioden in hun leven. Het team van De Gasthof wil graag een creatieve ruimte ontwikkelen voor haar gasten. Met deze tocht hopen we daar ons steentje aan bij te mogen dragen.

10 jaar In de Slag van 150: De TienenTocht, skeeleren vanuit Tienen om voor De Gasthof iets te verdienen !

Geeft u ons een duwtje in de rug ? Dat kan door een donatie te doen via de betaallink. U kunt ook onderstaande QR-code scannen, met de camera van uw telefoon. Klikken op onderstaande QR-code werkt ook.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Seizoen 2024, het eerst BWG bericht is er.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

COOP statiegeldaktie heeft 808,90 euro opgebracht

De COOP statiegeld aktie bij de COOP in Nederhemert, is inmiddels afgewikkeld. We mochten het prachtige bedrag van 808,90 euro bijgeschreven zien worden. Het geld was bestemd voor de beleeftuin van ’t Slot in Gameren en zal dan ook één op één doorgeboekt worden aan ’t Slot in Gameren.

Namens het bestuur bedanken wij iedereen die een bijdrage geleverd heeft.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Streefbedrag hulphond Jenice gehaald, extra doneren kan nog tot maandag

We hebben geweldig nieuws. Reeds vandaag, 1 dag voor onze tocht voor de doneeractie van een hulphond voor Jenice, kunnen wij vanwege onze verdubbeling van donaties die via ons binnen zijn gekomen, haar streefbedrag volstorten. We zijn daar heel dankbaar voor en we hebben zojuist gedoneerd tot aan het streefbedrag van 37.000 euro.

Jenice heeft hiermee voldoende financiële draagkracht om over een voor haar zo waardevolle hulphond te kunnen gaan beschikken. Stap 1 was de aanvraag voor een hulphond in gang zetten. Dat kon reeds bij 2/3e van het streefbedrag. Stap 2 was het realiseren, dat is mogelijk bij het streefbedrag wat mede door onze verdubbelactie per heden is gehaald. Stap 3 is het werkelijk terugverkrijgen van de vrijheid voor Jenice, met gebruik van de hulphond. Daarvoor zullen ongetwijfeld nog kosten zijn en wij zullen dan ook donaties die nu nog bij ons binnenkomen specifiek voor deze actie, beschikbaar stellen voor dit doel aan Jenice (echter niet meer verdubbelen, de verdubbeling was bedoeld voor het halen van het streefbedrag).

Kortom, donaties die nog binnenkomen tot en met aanstaande maandag 2 oktober 2023 zullen we nog beschikbaar stellen voor Jenice.

Een ieder bedankt, namens een dankbaar bestuur !

29-9-2023, omstreeks 14:00 uur

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Extra tocht voor hulphond voor Jenice

LET OP, VERDUBBELINGSAKTIE HEEFT DOEL BEREIKT, DONATIES WORDEN VANAF VRIJDAG 29 SEPTEMBER 2023 NIET MEER VERDUBBELD, ZIE VOOR MEER INFO: https://www.indeslagvan150.com/streefbedrag-hulphond-jenice-gehaald-extra-doneren-kan-nog-tot-maandag/

Zaterdag 30 september hopen we een extra tocht te rijden van ruim 100 kilometer. Met deze tocht willen we aandacht vragen én geld inzamelen voor de doneeractie van Jenice Bouman. “Op dit moment kan ik de deur niet uit. Het voelt heel onveilig om op straat te zijn, dus even naar de winkel gaan bijvoorbeeld, lukt niet. Mensen bezoeken is heel fijn, maar ik raak zo snel overprikkeld door geluiden, dat dat eigenlijk ook geen optie is”, aldus Jenice.

Jenice is als ehbo’er/verzorgster bij onze stichting betrokken. Met haar inzet heeft ze meegeholpen aan financiële middelen voor andere doelen, om andere mensen te helpen. Maar nu heeft Jenice zélf hulp nodig, in de vorm van een hulphond. “Een hulphond zal een maatje en steun zijn in stressvolle situaties, maar ook getraind worden om mij tijdig een melding van opbouwende spanning te geven. Een hulphond kan mijn wereld weer groter maken, maar een getrainde hulphond kost 37.000 euro.”

Voor het starten van het traject moet Jenice 2/3e deel van het bedrag hebben. Dan word er eerst gezocht naar een juist hondje waar ze dan een jaar mee moet gaan trainen. Want het hondje moet Jenice leren kennen en andersom en weten waar Jenice geholpen bij dient te worden. Wat zou het mooi zijn als het lukt om al snel het traject in gang te kunnen zetten ! Laten wij proberen om ook ons steentje daar aan bij te dragen.

We dragen Jenice een warm hart toe en hopen dat ze het traject met hulphond snel kan starten en dat we haar in de toekomst weer mogen verwelkomen in ons midden.

Donaties die binnenkomen via onze stichting zullen door de stichting worden verdubbeld(*) en als totaalbedrag gedoneerd worden aan de doneeractie van Jenice. Doneren kan via de link: https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=5Xv4rNPFS4-iGAdz2VhyVg of scannen van onderstaande QR code met de foto(camera) functie van je telefoon.

Maar er kan uiteraard ook rechtstreeks gedoneerd worden: https://www.doneeractie.nl/hulphond-voor-jenice/-80913

Zie ook: https://www.bommelerwaardgids.nl/nieuws/algemeen/inzamelingsactie-voor-hulphond-voor-jenice/

* zover de stichting dit op verantwoorde wijze kan dragen.

Geplaatst in Uncategorized | 4 reacties

Verslag tocht 28 juni – 1 juli 2023

Woensdag en donderdag hadden we een paar prachtige dagen. Windje in de rug, droog, mooi asfalt. We skeelerden fluitend naar onze bestemming. Donderdagavond hebben we vanuit Sneek, met de bekende elfstedenbrug op de achtergrond, een live (teams) meeting gehad met een aantal bewoners van ’t Slot. Het interactieve van deze tocht was voor ons nieuw, heel leuk en we konden wat vragen van bewoners live beantwoorden. Vrijdagochtend vanuit Sneek vertrokken, richting molen de Kaai in Sloten. Dat begon makkelijk en we vertoefden heerlijk met koffie en gebak op ons gemak even bij de molen, waar we uitleg kregen over de molen met een stuk historie daarvan. En natuurlijk werd ons de sleutel overhandigd. Om een uur of 10 vertrokken we weer bij de molen richting Harderwijk, voor onze laatste overnachting. Maar toen kwam de wind. En slecht asfalt. En steentjes. Vele kilometers langs het ijsselmeer, we hadden dit ééntonig stuk wel gezien in de voorbereiding maar de tegenwind, het asfalt en de stenen waren een verrassing. Na stug doorzetten konden we lekker eten in Urk en weer door, nog zo’n saai taai stuk en bij Lelystad linksaf richting Harderwijk. We dachten daar wind mee te verkrijgen maar dat viel tegen. En natuurlijk ook precies op zo’n dag een omleiding. Moe maar voldaan arriveerden we laat in de middag, na 117 km. en flink uitgeput, bij hotel Marktzicht in Harderwijk. Na het eten bij een biertje waren we de tegenwind en het slechte asfalt snel weer vergeten en met focus op de volgende dag maar eens buienradar bekeken. REGEN. Vanaf 08:00 uur zaterdagochtend. We grapten nog dat we nu maar meteen zouden moeten vertrekken, het was donker maar wel mooi weer, echter dat kon natuurlijk niet. Dus eerst even slapen en dan maar hopen dat het mee valt de volgende ochtend.

Zaterdagochtend 07:00 uur ontbijt. Alles inpakken, klaarmaken, voorbereiden, skeelers aan en gaan. Vóór 08:00 uur, in wat druilerige regen, vertrek richting Gameren. Nat wegdek, het had al eerder flink geregend blijkbaar. Met zeer matige snelheid vanwege het gladde asfalt maken we de kilometers. Een flinke klim bij Amerongen brengt ons tot 69 meter hoogte (een berg voor Hollandse begrippen). Gezien de tijd kan iedereen aangeven wat voor pannekoek die wil, dan bestelt Nico die bij het pannenkoekenhuis in Elst (nabij Amerongen). Daar snel een pannenkoek naar binnen gewerkt en weer door. Inmiddels enkele flinke regenbuien achter de rug met nog flink wat regenbuien te gaan. Via de pont naar Ingen en weer verder, door wind en regen. Halverwege de middag werd het droger en uiteindelijk konden we net na 16:00 vanuit de dijk bij Zaltbommel de Gamerse toren zien. Nog even doorzetten en wat later dan gepland arriveerden we bij ’t Slot, MET sleutel, waar we enorm mooi onthaald werden door de vele aanwezigen. Prachtig, na ruim 420 kilometer skeeleren.

Tijdens het interview hebben we onze skeelers al uitgedaan, dat was een lekker gevoel. We hebben het totaalbedrag van onze sponsoren bekend gemaakt en daarna het moment, de sleutel en ’t Slot. Gelukkig pastte de sleutel precies en met hulp van een bewoner en een skeeleraar, met een krachtige draai, een knal en rondvliegende confettie werd de toegang naar het nieuwe terras geopend. Een prachtig moment, mogelijk gemaakt door alle sponsoren, donateurs, vrijwilligers en aanwezigen, waarvoor wij hen zeer erkentelijk zijn.

Na de opening hebben we met hulp van veilmeester Anton Kuyntjes, die de hele middag verslag uit had gebracht, een veiling gehouden. Leuke items werden geveild en er werd flink geboden, heel leuk om te doen en ook vermakelijk voor de bewoners.

Al met al een prachtige tocht gehad, met een makkelijk begin maar een intensief einde, totaal 102 + 101 + 117 + 106 = 426 km. geskeelerd. Maar we hebben het niet voor niets gedaan.

Vrijdagavond hebben wij als club tijdens het avondeten overleg gehad over de financiën (in Harderwijk waar we onze laatste overnachting hadden) en we bedachten, omdat het al zo’n tocht met veel symboliek was, dat het leuk zou zijn als het lukt om iets met ons team-getal 150 te doen. We zaten al dicht bij een bedrag waarmee dat zou kunnen. In het karakter van 150. Iets met twee maal 150, immers voor skeeleren heb je twee benen met 150 erop nodig. Met alle donaties, verdubbelingen, de statiegeld aktie, de verkoop van sportkleding en een reserve uit het verleden zouden we 21.501,50 moeten kunnen halen. Deze cijfers en tekens hebben we uit laten printen voor de bekendmaking de volgende dag, waarbij de skeeleraars op rij 1 voor 1 hun a4tje zouden omdraaien. Het lukte allemaal en dat werd een mooi moment in Gameren.

Daarnaast heeft de veiling 1.345 euro opgebracht.

De activiteitenmiddag bij ’t Slot met alle verkoopakties heeft 3.950 euro opgeleverd.

Totaal maakt dat aan geld wat beschikbaar is voor de beleeftuin het mooie bedrag van 26.796,50 euro, waarvoor wij alle donateurs en sponsoren zeer erkentelijk zijn, BEDANKT ! En er komt waarschijnlijk nog wat bij, want er waren enkele emmers met bloemen over en die worden nog verkocht bij de entree naast de receptie in ’t Slot.

En last but not least: de komende 3 maanden (juli, augustus, september 2023) loopt er nog een statiegeld aktie bij de Coop in Nedehemert, waarbij al het gedoneerde statiegeld door de coop verdubbeld wordt (binnen hun reglement uiteraard).

Op youtube kan de livestream bekeken worden die tijdens de laatste uurtjes en de binnenkomst is vastgelegd met verslaggever Bas Noorloos: https://youtu.be/la1R5qeQBCk

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

In de Slag van 150 – beleeftuin ’t Slot Gameren

In de Bommelerwaardgids en op hun site wordt aandacht besteed aan onze tocht:

Er is de afgelopen weken hard gewerkt aan de beleeftuin en een terras bij zorgcentrum ’t Slot in Gameren. Aanstaande zaterdag 1 juli gaat het gebeuren, de binnenkomst van de skeeleraars na 400 kilometer skeeleren én de opening van een deel van de beleeftuin. Vorig jaar een barre toch vanuit Trier, dit jaar een echte Hollandse tocht. De club vertrok op de kleine wieltjes woensdagochtend 28 juni vanuit ‘t Slot in Gameren, met als doel geld in te zamelen voor die duurzame beleeftuin. Na 4 dagen 100 kilometer per dag te skeeleren hopen zij zaterdag 1 juli omstreeks 16:00 uur tijdens de activiteitenmiddag weer bij ‘t Slot in Gameren aan te komen. Mét de openings-sleutel.

Het slot voor de openings-sleutel is gemaakt in ‘t Slot. Dat slot zal gebruikt worden voor de openingsceremonie aanstaande zaterdag 1 juli van fase 1 van de beleeftuin, waarvoor een ieder van harte uitgenodigd wordt. De sleutel speelt een verrassende sleutelrol in dit verhaal.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

routeboek van ’t Slot naar Sloten via de afsluitdijk en weer terug naar ’t Slot 28 juni – 1 juli 2023

De voorbereiding voor de tocht is uitgewerkt in een routeboek. Voor wie het leuk vindt: klik op dit pdf bestand of op de afbeelding hieronder voor het routeboek.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen