Statiegeld actie Jumbo Gameren

In de maand juni kan het statiegeld bij de Jumbo in Gameren gedoneerd worden voor ons goede doel van dit jaar: een duurzame beleeftuin voor ’t Slot in Gameren. Onze stichting zal zover dit kan dat bedrag verdubbelen !

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Mooi bericht in de Bommelerwaardgids

Vorige week stond er een mooi paginagroot bericht over onze skeelertocht in de Bommelerwaardgids. Klik op de foto voor het hele artikel of klik hier voor een link naar het artikel.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Mooi ontwerp duurzame beleeftuin

De voorbereidingen voor een duurzame beleeftuin bij ’t-Slot in Gameren zijn in volle gang. Inmiddels ligt er een mooi ontwerp. En dus weten wij nu nóg beter waar we de tocht van ’t-Slot naar Sloten voor gaan skeeleren! Wat zou het mooi zijn als In de Slag van 150 een aanzienlijk deel van bijvoorbeeld het terras bij elkaar zouden kunnen skeeleren. Het terras, een gezellige en veilige plaats nabij de ingang waar vele bewoners kunnen gaan genieten. Vanwaar men lekker door de beleeftuin kan gaan wandelen. Dit terras, wat nog naamloos is, gaat mogelijk een sleutelrol spelen tijdens de tocht van ’t-Slot naar Sloten! Waar wij de sleutel voor ’t-Slot gaan ophalen… Kom 1 juli 2023 naar onze binnenkomst om te zien of het ons gelukt is en of onze sleutel past in ’t-Slot.

Klik voor een link naar de pdf van de beleeftuin waarop je kunt inzoomen.

Geef ons een duwtje in de rug en doneer voor de beleeftuin:

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Leuke ronde geskeelerd

Het was weer een leuke training afgelopen dinsdagavond. Mét fietser en 7 skeeleraars.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Ontwerp nieuwe skeelerpakken is klaar

Het ontwerp van de nieuwe skeelerpakken is gereed. We zijn blij met de sponsoren die we de komende 4 jaren met trots op onze pakken mogen dragen. Namens ons hele team aan alle sponsoren: dank jullie wel !

ARTooling, Happy Colors, Geranco Transport, Kreling Chrysanten, Oomen Makelaardij, Dutch Berries, Jan van Veen, P&G. Safety, Alliance, Bram van Tuyl, W. de Jongh, Stehman, Dirk Doet en Iveco Schouten.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Eerste training 2023

28 maart hebben we onze eerste training gedaan, een kleine 25 kilometer over dijken en fietspaden in de Bommelerwaard. We kregen het niet voor niets, de temperatuur was dusdanig laag dat we in schaatspak hebben geskeelerd, het wegdek was nat en daardoor wat glad. Maar dat mocht de pret niet drukken, we hebben een top training gehad. Goed voor de spiertjes en conditie.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

skeelertocht van ’t-Slot naar Sloten

Na een bergachtige skeelertocht in 2022 is het plan voor 2023 een wat vlakkere tocht. We hopen te vertrekken op 28 juni voor een vierdaagse skeelertocht door ons platte Holland. Deze tocht wordt totaal ongeveer 400 kilometer en heeft als doel geld in te zamelen voor een beleeftuin in zorgcentrum ’t-Slot in Gameren.

Het skeeler-doel is om ongeveer halverwege de tocht, in Sloten, de sleutel op te halen voor opening en ontsluiting van een deel van de beleeftuin. Niet zomaar een sleutel, nee, een speciaal voor ’t-Slot handgemaakte metalen sleutel. Met een bijzonder verhaal, maar dat… onthullen we later…

De sleutel ligt als het goed is klaar in Sloten bij een molen met de naam “de KAAI”. Kaai is Fries voor sleutel. Sloten ligt in Friesland bij het Slotermeer en enkele van de 11 bekende steden als Bolsward, Sneek, Joure of Lemmer zouden zomaar op de route kunnen liggen.

Het wordt dit jaar een interactieve tocht met de bewoners, bezoekers en medewerkers van ’t-Slot in Gameren. Zo krijgen wij aldaar op onze vertrekdag om 07:30 uur eerst een ontbijt aangeboden om vervolgens uitgezwaaid te worden door de vroege vogels die al wakker zijn. Ontbijten, skeelers aan, onszelf moed in laten spreken en dan vertrek richting Friesland, via Amsterdam en de afsluitdijk. Tijdens de tocht zullen we regelmatig via beeld en geluid contact houden met onze volgers en met bewoners en bezoekers van ’t-Slot. Af en toe een video delen, indien mogelijk een korte live uitzending van de aankomst bij molen de KAAI, of soms een interview met een deelnemer aan de tocht. Te volgen via multimedia en geprojecteerd op het grote scherm in de gezamenlijke ruimte van ’t-Slot in Gameren. Een leuk verzetje voor bewoners en bezoekers.

Zaterdag 1 juli 2023 zijn de laatste kilometers vanaf 14:00 uur live te volgen op een groot scherm bij ’t-Slot in Gameren, alwaar die dag ook allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd door medewerkers van ’t-Slot.

We hopen op 1 juli 2023 omstreeks 16:00 uur met sleutel en al op dit evenement te arriveren en nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken of onze sleutel past in ’t-Slot.

Tot ziens op zaterdag 1 juli 2023, Ridderhof 1, Gameren.

Steun ons en doneer voor de beleeftuin via onderstaande QR-code. U kunt deze QR-code scannen met de foto-app van uw telefoon óf op de QR-code klikken. Wilt u ook een persoonlijke boodschap meegeven, of een faktuur van uw donatie? Klik dan hier.


De tocht van ’t-Slot in Gameren naar de Sleutel in Sloten:

De route naar de sleutel voor ’t-Slot

De tocht van de Sleutel in Sloten naar ’t-Slot in Gameren:

de route van de sleutel naar ’t-Slot

Google-street-view van molen de Sleutel in Sloten (molen de Kaai):

google streetview plaatje van molen de Kaai waar de sleutel vermoedelijk ligt
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Super prestatie In de Slag van 150

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Sponsor een skeeleraar

Tocht : van Trier naar Hier – 22 tm. 25 juni 2022

Leuk als je deze tocht wil sponsoren. Per geskeelerde kilometer bijvoorbeeld. Vul daarvoor onderstaande formulier in, dan zullen wij je na de tocht een mailtje sturen met de uitslagen en een betaallink.

Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Top tocht gehad, mooi bedrag voor Hospice

“van Thuis naar Huis”, zo’n 320 km. geskeelerd door een heuvelachtig deel van ons mooie Holland. Het was weer een prachtige tocht, met veel hoogtepunten. Soms zwaar asfalt, maar ook hele stukken mooi asfalt. Omhoog skeeleren was best zwaar, maar daarna de beloning en het lekker naar beneden rollen was top. Achter remmende (voor)fietsers. Het viel niet altijd mee maar het is gelukt. Zie ook de (dag)verslagen op onze facebookpagina.

Met behulp van onze sponsoren en (particuliere) donaties kunnen we het prachtige bedrag van 2.750 euro beschikbaar stellen voor de Hospice. De tocht was tevens een mooie voorbereiding voor de tocht van 2022, medio juni willen we wederom voor de, hopelijk dan in aanbouw zijnde, Hospice een tocht gaan rijden en aldaar op de bouwplaats onze intocht organiseren.

Onze tocht kreeg ook aandacht in de lokale media, een opsteker voor In de Slag van 150 en voor het Hospice. Zie ook onderstaande foto’s.

route dag 1 van Gameren naar Garderen
route dag 2 van Garderen naar Dieren
route dag 3 van Dieren naar Gameren
dag1 is paars, dag2 is blauw, dag3 is rood
Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen