Historie

Waarom de naam ”In de Slag van 150” ?

Wellicht heeft u ons al eens gezien. Al enige jaren skeelert een groepje fanatiekelingen wekelijks een rondje door het prachtige Bommelerwaard, met als drijvende kracht de man met nummer 150. De rest volgt zijn slagen, blij om erachter uit de wind te rijden. Dicht erop zitten, nooit opgeven, een uitdaging om 150 te blijven volgen. ”Kom op”, hoor je van de voorman, ” nog even volhouden”, hij trekt de groep er doorheen. Allen volgen, in zijn slag, de slag van 150.

Nu is nummer 150 een ieder uit onze groep, we hebben allemaal nummer 150. Jarenlang was dit het wedstrijdnummer van skeelervriend Gijs. Gijs gaf nooit op. Hij was sportief, uitdagend, positief en meelevend. Nu is hij onze bindende factor geworden.

Gijs van Wijnen is in 2013 op 26 jarige leeftijd door een zeer tragisch auto ongeval overleden. Een onvergetelijke indrukwekkende gebeurtenis, een enorm gemis. In zijn karakter willen we skeeleren. Daarom noemen wij onze stichting ”In de Slag van 150”. Een bijzondere groep skeeleraars, met een indrukwekkende binding.

Gijs

 

1 reactie op Historie

  1. Gijsje schreef:

    Indrukwekkend !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *