Dag 6 PANI tocht

Dag 6 Baarle Nassau-Nieuwaal

Carola filmtOp naar de finish. We starten de dag met een super ontbijt, eindelijk de eieren met spek waar Nico het al maanden over heeft. Om half 8 komen Carola en Dick ons vergezellen, Carola zal de laatste etappe filmen achter op de quad deze wordt live uitgezonden !

Rond kwart over 8 gaan we wat ‘uitgelaten’ van start. Het eerste uur geen vuiltje aan de lucht, mooi tempo, windje al een beetje in de rug ! Dan begint het toch weer te regenen. Jassen aan, en door. Richting Tilburg staat iemand met een Nederlandse vlag te zwaaien…..ja wel, de eerste supporter meldt zich. Geweldig, op de fiets in de stromende regen met de vlag achterop rijdt hij een stukje met ons mee door Tilburg. Rond 10 uur hebben we onze eerste koffiepauze in De Moer, koffie mét gebak! Iedereen is inmiddels drijfnat, dus na de rust is het eerst 5 minuten bibberen als we de tocht hervatten. En de regen is nog steeds niet gestopt….. Door een verkeerde afslag, Joop had het nog zo gezegd , belanden we in Elshout op de klinkers, nooit geweten dat Elshout zo groot is. Dan richting de Heusdense brug….we komen nu wel op heel bekend terrein, weer staan er supporters ons aan te moedigen !

We rijden precies op schema, om 13:00 uurP1050373 is de lunch op ’t aaaailand’ : Nederhemert-Zuid. Ook daar worden we al begroet door fans ! Een uurtje pauze, wat warms eten, en dan de skeelers weer aan……op naar de finale !

De laatste 13 km worden we begeleid door een dubbeldekker bus, vol met jeugd en bovenop een band !

We trekken heel wat bekijks. Op naar Gameren, er staan zelfs verkeersregelaars op de rotonde ! Bij het hertenkamp staan een aantal jeugdleden van River Skate Team die met ons de laatste km afleggen, ook hier staan al veel supporters te applaudisseren.

P1050376Dan komen we Nieuwaal binnen, de finish vlag verschijnt,en daar achter ongelofelijk veel mensen !! Wat een warm onthaal ! GEWELDIG ! Iedereen wordt overladen met bloemen. Ontvangst in de tent met een toespraak door de Burgemeester, stichting de Hospice, en de organisatie van Nieuwaal Bruist. Namens de skeelergroep bedankt Nico  de vele sponsoren, de spontane donaties van particulieren. Door deze bedragen en de opbrengst van de veiling heeft de stichting een aanzienlijk bedrag opgehaald dat ervoor heeft gezorgd dat we als stichting ook per direct operationeel zijn. We hebben daadwerkelijk geld in kas om adequaat te kunnen helpen als dat nodig is. En middels de voorzitter van de stichting Henk van Hemert hebben we aan het bestuur van de hospice een check kunnen overhandigen van €7500,- die ingezet kan worden zodra de hospice er ook daadwerkelijk komt. De stichting “in de slag van 150” wil namelijk zelf bepalen waar het geld aan besteed wordt. pani cheque

Tot slot krijgen een mooi aandenken aan deze barre tocht uitgereikt. ( bedankt Carola ).  We hebben totaal  585 km gereden. De tocht ging over  mooie landwegen, tussen maïsvelden, dwars door Parijs en Brussel met heel veel regen, slecht asfalt, wat zeg ik heel slecht asfalt ,  we moesten klimmen en dalen, zoeken naar de juiste route, maar mét plezier, doorzettingsvermogen, teamspirit en strijdlust. Het was een geweldige ervaring, een super mooie week……..rollend naar het goede doel, in de slag van 150 !

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *