Dag 5 PANI tocht

Dag 5 sint Pieters Leeuw – Baarle Nassau

Een goed begin……..en dan je verslapen ! Dat overkwam Bertine en Anne-Marie. Iedereen zat al aan het ontbijt, behalve de meiden waren er nog niet…oei wekker stond niet goed. Na het ontbijt, spullen verzamelen, pleisters plakken, wieltjes controleren, fiets schoon ( laten ) maken, bedankt Henk !

IMG_8933Om 8:15 konden we vertrekken. Tijdens de route bespreking gisteravond werd benadrukt dat het een loodzware dag zou worden. We moeten door Brussel en de afstand is een van de langste van de hele tocht.

Tijdens het ontbijt begint het weer flink te regenen  we vertrokken wederom niet droog. Maar toen we Pieters Leeuw goed en wel uit waren klaarde het op. De rit naar Brussel waar we echt tegen op zagen na onze ervaring met de stad Parijs, verliep wonderlijk goed !

Onze schare fans breidt zich wereldwijd uit, in Brussel wordt vaak voor ons geapplaudisseerd als we voorbij komen !

Op de laatste brug voor we Brussel uit waren is er een nieuwe manneke pis bijgekomen: Joop wordt voortaan ingevlogen als het standbeeld weggehaald wordt !

Na 24 km waren we de stad echt uit, en konden we een korte rustpauze nemen. En het was pas 10 uur. Dat geeft de burger IMG_8945moed, nog maar 90 km !!!  De route gaat door Mechelen, bijna nog lastiger dan Brussel. Dan op naar de volgende stop waar we wat kunnen eten. We komen aan in Duffel, en wat een verrassing…..een wielrenner stapt van het terras, Peter Oomen ! Hij heeft al vast wat tafels gereserveerd, is ons van Baarle Nassau  tegemoet komen fietsen. Het is inmiddels heerlijk weer geworden, de zonnebril kan op ! Na een heerlijke lunch gaan we verder. De weg gaat langs een kanaal, het zogenaamde jaagpad. Mooi fietspad, heerlijk rijden.

Tijdens de België etappes valt het op dat Johan zich ontpopt als een ware zanger…….de Belgisch-talige hits uit het verre verleden zijn populair. Hij schreeuwt/zingt zo hard dat we er gewoon harder van gaan rijden. Fluitend rijden we de 114 km uit ! We zijn weer in Nederland !! Het hotel is zo gevonden, meteen op het terras wat drinken, en dan de douche in……het is weer nodig !

Morgen de laatste etappe, Nieuwaal here we come !

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *