Dag 4 PANI tocht

IMG_8834

Vertrek 8.15. De tocht van deze dag is 104 km, we verwachten dat het een niet te zware dag gaat worden.  Klaar voor de start……. door een ‘groen’ gebied . En dat merken we heel snel. We staan voor een hek, dus omdraaien, we zoeken een nieuwe weg, halverwege komen we er achter dat de bus terug moet…. We komen een slagboom tegen  de skeelers uit op de schoenen een stukje verder.

IMG_8897We verliezen niet veel km, jammer genoeg wel veel tijd. Het asfalt is verder redelijk goed. Na 29 km hebben we onze eerste rustpauze.  Vrij onverwachts zijn we de grens overgegaan, we zijn in België.  !!!!  Koffie !!  Henk doet meteen z’n rek en strek oefeningen midden in het café.

De route wordt vervolgd, af en toe een korte stop voor wat materiaalpech. We klimmen en dalen,  er zijn behoorlijke heuvels. We komen langs water door bos, een prachtige route.

Wat op deze dag de tocht toch zwaar maakt is het klimmen en dalen, een ieder gaat op zijn eigen tempo, er moet op elkaar gewacht worden. Ook het asfalt is slecht wat veel concentratie vraagt. De kilometers op zich kunnen we wel aan, maar wat we nu merken is dat we in Nederland zonder heuvels getraind hebben.

Dan krijgen we  ook nog een  stortbui op onze nek. We stoppen in een bos om het ergste voorbij te laten gaan. Inmiddels is iedereen weer flink nat geregend, het wegdek is weer glad, we gaan verder….  Het blijft regenen.

IMG_8868

Nog een korte pauze, een kop koffie, en ineens ……kunnen we iedereen weer verstaan ! Mooi want dat Frans daar zijn we niet van.  De laatste 10 km zijn zwaar, door de regen en het laatste stukje op ons parcours. In Sint Pieters Leeuw moeten we over kasseien, en dat is niet fijn na 110 km in de regen. Het eind is in zicht, 110 km , toch weer een zware dag !

Morgen wordt een loodzware dag, door Brussel met nogal wat obstakels, de afstand staat nu op 117 km. Eigenlijk moeten we op tijd naar bed, maar we zijn om 7 uur in het hotel, daarna douchen, kleren wassen ( en dat is nodig) eten en dag evalueren….. Morgen om 7 uur ontbijt.   IMG_8861

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *