Dag 3 PANI tocht

Ontbijt om 7 uur, vertrek 8:15 uur. De route is 116 km lang.

Het is bewolkt wat nevelig, maar geen regen. Bij de start nog wel een nat wegdek, maar slecht asfalthier zien we langzaam verandering in komen. De eerste 20 km verlopen super. We stoppen even voor een korte drink pauze. Daarna vervolgen we onze weg. Onderweg een pitstop, Kees zijn frame was los, snelle reparatie in de pits en hop verder weer. Helaas op de route komen we een echte grindweg tegen, dus wijken we af…….tja dat kost ons blijkt later 10 km, en een hoop ellende. Erg slechte weg, klimmen en dalen, paadjes met modder, gaten gras wat op de weg groeit, erger kan niet wanneer je daar op skeelers over heen moet.

grint asfaltWanneer we weer op de route zitten zijn we vrij snel in Peronne waar we onze rustpauze gepland hebben. Alleen hebben we er nu 45 km opzitten. Het loopt inmiddels tegen lunchtijd. Het is droog de temperatuur is goed dus we kunnen op een terras zitten. Toch een beetje vakantiegevoel !!! Er wordt een bord spaghetti of een omelet besteld. Het wordt onder behoorlijke dwang van de gebroeders van Wijnen super snel geserveerd. En het smaakt prima !

De route gaat verder. Het asfalt is VERSCHRIKKELIJK ! Joop zegt dat hebben ze met de Franse slag neergegooid. Het is zo zwaar ! Onderweg wordt Johan geïnterviewd door Peter Luister het na:

We  houden om de 20 km een korte rustpauze, gewoon in de kant van de weg. Bus open , sommige gooien even de skeelers uit. De laatste km zijn zwaar omdat elke km gaat tellen, maar gelukkig is het asfalt redelijk tot goed.  De teller geeft 123 km aan. Wat ons opvalt is dat de Fransen vriendelijk zijn, ons begroeten, en heel enthousiast reageren.

We belanden in een geweldig hotel, chateau d Aubry, een kasteeltje. Bertine en Anne-Marie hebben de bruidssuite, de rest ook prachtige kamers. We krijgen een aparte ruimte om te eten ( misschien ivm de andere gasten, en onze herrie ! )

Moe maar voldaan, dag 3 zit erop !

Kasteel

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

1 reactie op Dag 3 PANI tocht

  1. Bertha schreef:

    zou dat hebben jullie maar weer gedaan voor het goede doel dit was misschien de zwaarste tocht petje affffffff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *