Dag 2 PANI tocht

Om 7 uur zaten we aan het ontbijt. Goed eten want er staat een tocht van 112 km gepland. Half 9 vertrek ! Na wat zoeken naar het juiste begin op de route gaat het best lekker. Het is droog, alleen het asfalt valt hier en daar wat tegen…..  De eerste stop is rond de 27 km.

Rond half 12 begint het te regenen, jammer ! Het wordt zwaar want in de regen klimmen en dalen is niet makkelijk op de skeelers, en zeker niet met het asfalt wat op onze route ligt. Volgens peter is dit geen asfalt maar grint met lijm ertussen. Johan belooft dat hij met President Hollande een hartig woordje gaat spreken !

JohanDe eerste noodstop kondigt zich aan….Johan verliest een wiel ! Geen rare valpartijen gelukkig. De repartie is zo gepiept en we gaan weer verder.

De planning is dat we in Point Sainte Maxence wat eten. Omdat het behoorlijk regent gaan we het eerste beste cafe wat we zien naar binnen. We kunnen er koffie krijgen maar Niconiets te eten. Dan maar alleen koffie. Een nogal typisch figuur ( lees, vreemde vogel die er onfris uitzag en ook zo rook) betaalde onze rekening ! Bijzonder !!  Zo leren wij weer, oordeel niet  meteen op een uiterlijk !! Onze magen worden gevuld bij de bus. Koek fruit en energiedrank. Het gaat steeds harder regenen. Nico moet van Pieternel zn regenponcho aan doen, een mooie blauwe, dus nu hebben we een wegwijs smurf !

We vervolgen onze route. Ook al regent het niet erg hard meer, ( komt vast door Nico) het wegdek is en blijft nat. Klimmen en dalen blijft erg lastig. De remblokjes van de fietsen beginnen bijna te roken !   De auto is af en toe nodig om ons door de regen en de  lastige afdalingen te begeleiden.

We stoppen wat vaker om even bij te komen, wat te eten of te drinken. Het is een loodzware dag aan het worden. De strijdlust van de skeeleraars is bewonderingswaardig.

Ook moet er onderweg nog een tak uit Wim zn skeelers gehaald worden, dat heb je als je even een noodstop door de berm moet maken. Weer begint het te regenen. En weer wordt het droog…. De kilometers tikken door en de tijd ook. Eindelijk is Roye in zicht. En op het moment dat we het plaatsje in rijden begint het weer keihard te regenen, we moeten nog 2 kilometer, genoeg om kletsnat aan te komen. Het is inmiddels half 7, en er staan 123 km op de teller.

Douchen, skeelers schoonmaken, kleding wassen en om 8 uur aan tafel. Tijdens het diner worden de hotels beoordeeld. De meeste punten gaan naar het hotel met de beste fohn. Tja dat heb je als je met een aantal kerels op pad bent……..

Morgen route dag 3, benieuwd naar onze belevenissen ?? Tot morgen…

alle

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag 2 PANI tocht

  1. Bertha schreef:

    mooi de twede toch ben je goed nat door heen ge komen morgen schijnt de zon voor julie en hoop ook voor ons

  2. Jan Vos schreef:

    NA regen komt zonnenschijn, maar de kop is eraf , veel skeeler plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *