Wim van Wijnen

Beste volgers van “in de slag van 150”

Ik ben Wim van Wijnen getrouwd en heb 4 kinderen en 2 klein kinderen. Door mijn zoon aan de hobby skeeleren begonnen, samen met Gijs, Jennerike en Bertine heb ik veel skeelerbanen in Nederland gezien en heel wat wedstrijden bezocht.

Ik heb de Cursus Jeugd trainer en een jury opleiding gedaan en ben 10 jaar skeelertrainer geweest bij RST Brakel, vanaf 2006 ben ik actief bezig met het organiseren van wedstrijden in het zuiden van Nederland.

In  2002 ben ik met een aantal skeelervrienden van den Helder naar Nieuwaal geskeelerd,  een verschrikkelijke mooie tocht met alleen maar regen. Ik heb toen gezegd dat ik nooit meer zo iets geks zou doen,ik wist Wim van Wijneneen week lang niet dat ik voeten had. Later ben ik nog een keer mee gegaan naar den Helder toen was het verschrikkelijk warm. Ik ging toen mee als verzorger.In de winter van 2012/2013 zag ik Henk op een toneelavond in Gameren, we spraken af dat  we die zomer toch maar weer eens moesten gaan skeeleren. Met Gijs en wat anderen ging ik toen al schaatsen, dat voorjaar zijn we met een aantal personen weer het rondje “Bommelerwaard” gaan skeeleren. Er werden luchtkastelen gebouwd over een barre tocht.

In juni 2013 is Gijs door een droevig ongeval om het leven gekomen, voor mij een punt dat ik wilde stoppen met skeeleren. De jongens van de groep hebben me door deze moeilijke tijd heen getrokken en gemotiveerd om te blijven skeeleren.

Henk kwam met het idee om van Parijs naar Nieuwaal te skeeleren. En de “PANI”tocht werd een feit. We waren er wel van overtuigd dat we als we zoveel energie in een tocht gingen steken het goed was om dit aan een goed doel te koppellen. De stichting “in de Slag van 150” werd opgericht. Om op sportieve wijze geld in te zamelen voor goede doelen die het lokale welzijn bevorderen.

Wim van Wijnen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *