Kees van den Bogert

Ik ben geboren in 1967 in Hedel, en woon sinds 1993 in ons Kreekhuske aan de dijk in Wellseind, samen met mijn vrouw Anja en onze Kinderen Dirkje en Laurens.

Kees van den Bogert

Een van mijn eigenschappen is dat ik moeilijk kan blijven zitten en mijn baan als landmeter bij de gemeente Utrecht past daarom ook goed bij me.

Ik heb altijd veel plezier gehad in diverse sporten zoals voetbal en schaatsen en sinds een jaar of 5 heb ik zelfs het hardloopvirus te pakken.

Als er ’s winters natuurijs is, ben ik zo blij als een kind en wil ik zoveel mogelijk kilometers op natuurijs maken. Sinds 1998 ben ik in het bezit van skeelers en beleef hier veel plezier aan, omdat het gewoon ontzettend veel weg heeft van het schaatsen op natuurijs, terwijl je het bijna het gehele jaar kunt uitoefenen.

Het mooie aan de voetbalsport vond ik vroeger ook de ‘teamgedachte’ die er achter zit. Als je tochten gaat skeeleren in een groep, is het ook opeens een teamsport geworden, en heb je elkaar nodig  om het gezamenlijk tot een goed eind te brengen.

De beginselen van de skeelertechniek heb ik in 1998 geleerd van onze skeelergoeroe Henk van Hemert. Hij heeft altijd weer aparte ideeën en weet de groep daarmee te motiveren. In de begintijd gingen we ook wekelijks in groepsverband skeeleren, wat me altijd meer plezier bracht als het individueel skeeleren.

Het is altijd leuk om in een sport ergens naartoe te werken. Zo reden we in 2001 al voor de eerste keer een 200 km lange skeelertocht vanaf Den Helder naar Nieuwaal.  Dit was een geweldige prestatie die je als team neerzet, compleet met verzorgers, fietsers en een chauffeur.

Het is daarom ook mooi dat er in 2012/2013 een doorstart kwam met een paar mensen. Eerst reden we wekelijks een rondje van 26 km, maar al gauw kwamen er meer ambitieuze plannen zoals het rijden van Parijs naar Nieuwaal. Ik beleef hier veel plezier aan en ben ontzettend gedreven om dit met ons team tot een goed eind te brengen. Wie weet volgen er nog meer ambities….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *