Johan van Teeffelen

IJohan van Teeffelenk ben Johan van Teeffelen.  Vanaf mijn prille jeugd  ben ik al gefascineerd door het feit dat het mogelijk is jezelf met bepaalde hulpmiddelen snel te verplaatsen. Ik heb dat dus al jong uitgeprobeerd,toen  ik daar de mogelijkheden voor had.

Dat was in eerste instantie op natuurijs op “friesche doorlopers dan wel “”botjes”van mijn oudere zussen en later in de zomer op het enige paar rolschaatsen, dat ons gezin rijk was!

Dit ging me eigenlijk wel goed af, waarbij ik in mijn omgeving wel eens hoorde dat er een soort talent aanwezig bleek te zijn….                 Leeftijd 10-12 jaar.

Jaren later(leeftijd 45jaar) na mijn leven zonder al te veel sport (behalve schaatsen op natuurijs!) geleefd te hebben , kwam ik tot de conclusie, dat de tijd gekomen was, eens wat aan mijn gewicht te gaan doen.(ik woog inmiddels bijna 100kg)

Het was midden in de zomer dus heb ik besloten  een paar skeelers te gaan kopen en ben op die manier begonnen d.m.v. meer beweging  de nodige kilo’s af te vallen. Resultaat:Een lichaamsgewicht van 75 kg na 5 maanden!

Tijdens een van deze sessies “skeelerde” ik Henk van Hemert tegen het lijf en na kort overleg besloten we samen te gaan trainen.  Henk wist me te bewegen een paar klapschaatsen te kopen en ’s winters een aantal keren per week mee naar de kunstijsbaan in Eindhoven te gaan. Dus mijn zomers skeelerseizoen kon ik omzetten in een winters schaatsseizoen. Wat wel leuk is, is dat ook op deze leeftijd  me zowel het schaatsen –als het skeeleren niet slecht afging.

Inmiddels ben ik 60 jaar en ben al die jaren blijven sporten, ik heb nl nog erg veel plezier in zowel het schaatsen als het skeeleren en ben er als extra training ook nog wat bij gaan fietsen. Prettige bijkomstigheid: Ik weeg nog steeds ca 75kg en dit min of meer moeiteloos omdat ik het plezier in het sporten erbij heb gekregen.

Het is in mijn geval dus vrij logisch dat als er iemand  in ons skeelergroepje (Henk) oppert  om van Parijs naar huis te skeeleren ik als een van de eersten bereid ben daaraan mee te doen. En als het dan ook nog een trip wordt voor het goede doel  in de geest van een jongen (Gijs van Wijnen) waarmee ik veel sportplezier beleefd heb is er bij mij geen twijfel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *