Henk van Hemert

Het begon bij mij (Henk 64 jaar) al vroeg. Op mijn achtste kreeg ik mijn eerste rolschaatsen, gekocht in Utrecht samen met mijn moeder. Vanaf dat moment versleet ik meer wieltjes dan schoenen. Een virus voor het leven was geboren. Zag je mij, dan zag je rolschaatsen en s’winters op het ijs: zwieren en pirouettes op de kunstschaatsen.

Ik was 27 jaar oud toen ik mijn buurman op een stel skeelers zag rijden. Dat wilde ik ook! En in plaats van naar een winkel te rijden en ze te kopen maakte ik de lange variant van de rolschaats zelf. Pas enkele jaren later volgde op het ijs ook de overstap van de korte kunstschaats naar de lange Noren. Vanaf dat moment werd ik een heuse kilometervreter. Zomers op het asfalt en ’s-winters op het ijs.

Henk van Hemert

In 1999 kocht mijn buurvrouw een stel skates. Na haar eerste ritje waarin ze flink ten val kwam besloot ik haar te gaan helpen. Op de wielerbaan in Brakel bracht ik haar de eerste beginselen bij van deze schone sport. Er waren nog enkele dames aanwezig en ik kon het niet laten om te beginnen met aanwijzingen te geven. Het was de bakermat voor de huidige skeelervereniging  ‘River Skate Team’. Ik ben trainer geweest vanaf het eerste uur.

De vereniging groeide en groeide en er kwamen ook durfals bij. Het plan werd geopperd om van Den Helder naar huis te skeeleren. En zo geschiedde. Wat een uitdaging en succes was dat! Enkele jaren later wilde ik opnieuw mijn grenzen gaan verleggen, van Parijs naar Nieuwaal, dat zou toch super zijn !

Acht jaar later komt het er dan van! En niet alleen sportief een uitdaging, maar ondertussen ook nog begaan met het lokale welzijn. In de laatste week van augustus gaat er een groep van twaalf sportievelingen de barre tocht aan voor het nieuwe nog te bouwen Hospice in de Bommelerwaard. Ik sta te popelen om te beginnen onder de Eiffeltoren. En dat het nu gecombineerd kan worden met het zich inzetten voor de minder bedeelden van deze samenleving of anderszins nuttige lokale doelen:” Dat is helemaal super! Ik heb er zin in! ’’

Henk van Hemert

1 reactie op Henk van Hemert

  1. Bertha schreef:

    wat je graag doe dan kom je het heel ver in het leven dus leven Henk heb veel waardering voor jou je zuster Jo en Bertha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *