Anne-Marie de Fockert

Dinsdagavond, trainingsavond, maar het regent, dan maar passief bezig zijn voor ‘ in de slag van 150’. Hoe het voor mij begon……

Weissensee 2014, een avondje in de keuken van frau Draxl met Henk, Johan en Tean. Henk vertelde enthousiast over het plan…..”op de skeelers van Parijs naar Nieuwaal, over de 8 skeeleraars de 2 fietsers, waarvan Nico de ene en jij de andere” Zo werd deze mededeling een doel voor me. Na keer mee trainen met de ploeg was ik al om, natuurlijk doe ik het!!!

Ik ben zelf in 2000 begonnen met skeeleren, meteen lid van RST Brakel, waar ik les kreeg van Henk. Al snel ging ik met de mannen mee op zaterdagmiddag, met Henk Johan Jan Joop Wim Nico Kees en Gijs. De tocht naar Den Helder…. geweldig!

Na wat rugklachten werd mij geadviseerd om met de skeelers niet van die ‘idiote’ afstanden meer af te leggen. Ik had inmiddels een racefiets, dus die afstanden leg ik nu op de fiets af! Al jaren fiets ik nu op tenminste de zaterdagmiddag met Nico, af en toe een paar fietsmaatjes erbij maar de vaste kern zijn we toch zelf!

De Pani tocht het doen en het laten.Anne-Marie de Fockert

Er gaat meer tijd in zitten dan een ieder van ons kan voorzien. Trainen, vergaderen, tocht uitzetten en gaan verkennen, sponsoren benaderen, publiciteit zoeken. Vorige week elke avond trainen om het gevoel van elke dag op de skeelers staan te ervaren. We trainen ons gebruikelijke rondje Bommelerwaard, de zaterdag maken we wat langere tochten bijv. de Veluwe tocht.

We maken van alles mee.

Na de uitreiking van de sponsorkleding gaan we op de foto. De dag dat we met een groot artikel in het Brabants Dagblad stonden waren we op weg voor een mooi trainingsrondje. We worden herkend….. Ik hoor een wat oudere man die op de dijk staat zeggen, kijk daar gaat die ploeg. Dat is van Gijs van Wijnen…kreeg even kippenvel.

We worden herkend…in de slag van 150 ….

We moeten er veel voor doen, en veel voor laten ( dat zal het thuisfront zeker bevestigen) want het gras groeit gewoon door…. En toch……. De  ploeg, het sporten, de gezelligheid onder elkaar en niet te vergeten…..het goede doel daar doen we het voor. Met 100% inzet en plezier, rollend naar het goede doel!

Kan ik ook op jullie sponsoring rekenen?

Ik hoop jullie allemaal te zien, 30 augustus in Nieuwaal.

Anne-Marie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *