400 km skeelertocht van ’t-Slot via Sloten weer naar ’t Slot

Na een bergachtige skeelertocht in 2022 is het plan voor 2023 een wat vlakkere tocht. We hopen te vertrekken op 28 juni voor een vierdaagse skeelertocht door ons platte Holland. Deze tocht wordt totaal ongeveer 400 kilometer en heeft als doel geld in te zamelen voor een beleeftuin in zorgcentrum ’t-Slot in Gameren.

Het skeeler-doel is om ongeveer halverwege de tocht, in Sloten, de sleutel op te halen voor opening en ontsluiting van een deel van de beleeftuin. Niet zomaar een sleutel, nee, een speciaal voor ’t-Slot handgemaakte metalen sleutel. Met een bijzonder verhaal, maar dat… onthullen we later…

De sleutel ligt als het goed is klaar in Sloten bij een molen met de naam “de KAAI”. Kaai is Fries voor sleutel. Sloten ligt in Friesland bij het Slotermeer en enkele van de 11 bekende steden als Bolsward, Sneek, Joure of Lemmer zouden zomaar op de route kunnen liggen.

Het wordt dit jaar een interactieve tocht met de bewoners, bezoekers en medewerkers van ’t-Slot in Gameren. Zo krijgen wij aldaar op onze vertrekdag om 07:30 uur eerst een ontbijt aangeboden om vervolgens uitgezwaaid te worden door de vroege vogels die al wakker zijn. Ontbijten, skeelers aan, onszelf moed in laten spreken en dan vertrek richting Friesland, via Amsterdam en de afsluitdijk. Tijdens de tocht zullen we regelmatig via beeld en geluid contact houden met onze volgers en met bewoners en bezoekers van ’t-Slot. Af en toe een video delen, indien mogelijk een korte live uitzending van de aankomst bij molen de KAAI, of soms een interview met een deelnemer aan de tocht. Te volgen via multimedia en geprojecteerd op het grote scherm in de gezamenlijke ruimte van ’t-Slot in Gameren. Een leuk verzetje voor bewoners en bezoekers.

Zaterdag 1 juli 2023 zijn de laatste kilometers vanaf 14:00 uur live te volgen op een groot scherm bij ’t-Slot in Gameren, alwaar die dag ook allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd door medewerkers van ’t-Slot.

We hopen op 1 juli 2023 omstreeks 16:00 uur met sleutel en al op dit evenement te arriveren en nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken of onze sleutel past in ’t-Slot.

Tot ziens op zaterdag 1 juli 2023, Ridderhof 1, Gameren.

Steun ons en doneer voor de beleeftuin via onderstaande QR-code. U kunt deze QR-code scannen met de foto-app van uw telefoon óf op de QR-code klikken. Wilt u ook een persoonlijke boodschap meegeven, of een faktuur van uw donatie? Klik dan hier.


De tocht van ’t-Slot in Gameren naar de Sleutel in Sloten:

De route naar de sleutel voor ’t-Slot

De tocht van de Sleutel in Sloten naar ’t-Slot in Gameren:

de route van de sleutel naar ’t-Slot

Google-street-view van molen de Sleutel in Sloten (molen de Kaai):

google streetview plaatje van molen de Kaai waar de sleutel vermoedelijk ligt
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *