Sportkleding beleid 2023-2027

Deze pagina is uitsluitend via een code bereikbaar en bedoeld voor sponsoren waar toegang aan wordt verleend ter informatie en voor (bestuurs)leden van in de Slag van 150.

De sportkleding vormt de basis voor jaarlijkse inkomsten voor de stichting in de vorm van sponsoren. Doel is zorgen dat trainingen en tochten door alle deelnemers tekens in kleding van in de Slag van 150 kunnen worden gedaan. Dit geeft éénheid en uitstraling en waarde voor alle sponsoren die op de kleding vermeld staan. Zodoende kan de continuïteit van de stichting gewaarborgd blijven.

De skeelerpakken dragen primair alle kledinglogo’s. Voor de overige kleding geldt dat naar inzicht van het bestuur van de stichting de logo’s over die kledingstukken verdeeld worden.

Sportkleding bestaat uit :

  • skeelerpakken
  • skeelerjacks
  • trainingsbroek
  • fietsbroek
  • fietspak
  • fietsjas
  • helm

In de Slag van 150 kent vijf categorieën sponsoren met betrekking tot de sportkleding en helmen :

categoriedienstwederdienstkosten
Akraag logodiverse natura
Bklein logo geld betalen400 euro per jaar
Cgroot logo 1geld betalen750 euro per jaar
Dgroot logo 2kleding betalenmax. 7000 euro per 4 jaren
(max. 3500 euro per sponsor)
Elogo op helmhelmen betalenmaximaal 16 helmen

Categorie D sponsoren dragen zorg voor de betalingen aan de kledingleveranciers (dus niet voor de helmen) tot het in de tabel opgenomen maximale bedrag. Boven dit bedrag dient de stichting zélf zorg te dragen voor de betalingen aan de kledingleveranciers. Doel is om het sponsorbedrag van individuele kleding verkopen geldelijk ten goede te laten komen aan de stichting middels verkoop van de pakken.

De categorie E sponsor draagt zorg voor de kosten van de helmen tot en met het maximaal aantal te sponsoren helmen. Boven dit aantal dient de stichting zélf zorg te dragen voor de betalingen aan de helmleverancier.

De stichting kan dus extra inkomsten genereren uit verkoop van sportkleding en sporthelmen, mits de koper zijn aangekochte sportkleding rechtstreeks aan de stichting betaald.

Om misbruik te voorkomen en ter bescherming van categorie D en E sponsoren zal de stichting nimmer voor méér dan 1000 euro kleding en 3 helmen op voorraad houden en een individueel kledingstuk of helm nimmer lager dan voor 100 procent van de kostprijs (inclusief BTW) verkopen. Wel mag er een voordeel zijn voor de vaste kernploeg. De vaste kernploeg bestaat uit de sporters die regelmatig mee trainen én de grote tochten mee rijden. Daarnaast mag voor incidentele deelnemers een bruikleenregeling toegepast worden waarbij de bruikleenkosten per jaar niet lager mogen zijn dan 35 procent van de kledingwaarde. Omwille van hygiënische redenen mag bruikleen niet toegepast worden met helmen.

De prijzen die de stichting vraagt voor de individuele sportkleding en de bruikleenregeling worden openbaar gepubliceerd via de website.

Voor de periode 2023-2027 zijn de volgende sponsoren aangetrokken:

categoriesponsoraantal
ADirk Doet, Iveco, Stehman3
BDutch Berries, Jan van Veen, P&G Safety, Alliance, Bram van Tuyl, W. de Jongh6
CGeranco Transport, Kreling Chrysanten, Oomen Makelaardij3
DArtooling, Happy Colors2
ELuyendijk Fietsen1

Voor de periode 2023-2027 is er voor de vaste kernploeg een voordeelpakket. Een voordeelpakket bestaat uit 2 skeelerpakken, 1 skeelerjack, 1 trainingsbroek, een helm en een hoodie. Voor de fietsers bevat het voordeelpakket hetzelfde, maar dan met fietsbroek en fiets-shirt in plaats van skeelerpak. De totale waarde van het voordeelpakket is ruim 400 euro inclusief de BTW. Dit voordeelpakket kan door de vaste kernploeg worden gekocht voor 120 euro, te betalen aan de stichting. Een vrijwillige extra donatie aan de stichting is daarbij van harte welkom. Zodoende kan een ieder naar eigen inzicht bijdragen aan de continuïteit van de stichting.

Voor 2023 zijn er 12 voordeelpakketten besteld. Er kan geen voordeelpakket voor de periode 2023-2027 meer besteld worden. De eerstvolgende mogelijkheid daartoe is 2027.